Trainster

Sinds 2011 ben ik, Hilda Jager, het gezicht achter Hondenschool Groningen. Langzaamaan van mijn hobby mijn beroep gemaakt,en nog geen dag spijt!

Na mijn opleidingen MBO Dierverzorging, HBO Diermanagement, Paraveterinair en Honden- en kattenbesluit aan het werk gegaan als afdelingshoofd bij een groot dierenasiel. Hier werd mijn interesse in het gedrag van honden, en vooral van hondeneigenaren, enorm geprikkeld. Vooral de vraag: “waarom verwachten hondeneigenaren dat hun hond gewoon moet luisteren en zich aan moet passen in elke situatie, zonder dat het de hond geleerd is?”

Om dit te begrijpen ging ik aan de studie. Behaalde o.a. mijn instructeurs diploma via O&O Hondenopvoeding. Echte antwoorden vond ik bij Turid Rugaas, de Noorse hondentrainster die onder meer het boek ‘Kalmerende Signalen’ schreef. Bij haar de internationale opleiding voor hondentrainers (TRIDTE) gevolgd en afgerond. Vele andere opleidingen, workshops en lezingen volgden en zullen nog volgen om mijn kennis ‘up to date’ te houden. Jaarlijks ben ik wel bij een opleiding, seminar of workshop te vinden. Niemand is ooit uitgeleerd, wetenschap staat niet stil en lesmethoden veranderen.

Mijn doel is hondeneigenaren te leren hoe ze hun hond kunnen opvoeden om in onze maatschappij te leven en de hond zo te trainen om het beste uit beiden naar boven te halen zónder stress en mét veel plezier!

samenwerken

Daarom staat de hondenschool ook niet stil, van grote groepslessen ga ik steeds meer individueel te werk, Met privélessen kan ik hondeneigenaren en hun hond veel meer op maat begeleiden, geen mens en hond is hetzelfde en vaak zie ik met persoonlijke aandacht een veel snellere groei!

Hilda Jager – 2019