Trainster

Het gezicht achter Hondenschool Groningen is Hilda Jager, internationaal opgeleid als trainster van honden en hun begeleiders.

“Als sinds kind altijd al druk met dieren, van mijzelf of van anderen.Via MBO Dierverzorging, HBO Diermanagement, Paraveterinair en Honden- en kattenbesluit aan het werk als afdelingshoofd bij een groot dierenasiel. Hier werd mijn interesse in het gedrag van honden, en vooral van hondeneigenaren, enorm geprikkeld. Vooral de vraag: waarom verwachten hondeneigenaren dat hun hond gewoon moet luisteren en zich aan moet passen in elke situatie, zonder dat het de hond geleerd is?”

“Om dit te begrijpen ging ik aan de studie. Behaalde o.a. mijn instructeurs diploma via O&O Hondenopvoeding. Echte antwoorden vond ik bij Turid Rugaas, de Noorse hondentrainster die onder meer het boek ‘Kalmerende Signalen’ schreef. Bij haar de internationale opleiding voor hondentrainers (TRIDTE) gevolgd en afgerond. Maar niemand is ooit uitgeleerd, wetenschap staat niet stil en lesmethoden veranderen. Vele andere opleidingen, workshops en lezingen volgden en zullen nog volgen om mijn kennis ‘up to date’ te houden.

“Mijn doel is hondeneigenaren te leren hoe ze hun hond kunnen opvoeden om in onze maatschappij te leven en de hond zo te trainen om het beste uit beiden naar boven te halen zónder stress en mét veel plezier!”

samenwerken

“Zelf heb ik 2 honden, Dylan (aug 2004) en Bram (aug 2012) Beide honden lopen mee in de sociale wandelingen als dit kan qua groepssamenstelling. ”

Hilda Jager – 2018