Puppy cursus

Een nieuwe pup in huis is elke keer weer spannend, ook al heeft u uw hele leven al honden gehad. Spannend niet alleen voor u maar ook voor uw pup, weg bij moeder en broers/zussen in een nieuwe omgeving met nieuwe mensen.

In de puppycursus besteden we daarom ook veel tijd aan het socialiseren van de pup. U leert hoe u het beste kunt socialiseren, wat u juist wel kunt doen of beter kunt laten. En de pup leert op u te vertrouwen, samen met u uitdagingen aan te gaan, te leren en te verwerken.
Ook wordt er tijd besteed aan het sociale gedrag van de pups onderling, spelen mag (bijna) elke les, maar gekeken wordt wat de pup aankan. Zo leren we de pups hun eigen grenzen en de grenzen van hun soortgenoten en ons mens.

Puppysocialisatie

Puppysocialisatie

Wat verder nog hoort in de puppycursus:
Leerprincipes: hoe leert een hond nu eigenlijk, bijtgedrag, slaapgedrag, zindelijkheid, wandelen aan een riem (zonder trekken), benchtraining, autotraining, samen spelen, socialisatieperiodes (angstgedrag), omgang met vreemde voorwerpen, vreemde mensen en andere dieren (bezoek kinderboerderij). Alleen thuis blijven, basis hondentaal, verzorgingstips, niet opspringen maar netjes blijven zitten etc

Ook werken we aan basissignalen zoals: zit, af, hierkomen, meelopen, verzorgingssignalen, aandacht, ergens op staan etc.

De puppycursus bestaat uit 8 wekelijkse praktijklessen van 50 minuten. De kosten zijn € 80,-

Aan het eind van de puppycursus kunt u dan verder met de Basis opvoeding en gehoorzaamheid.