sociale wandelingen

Wanneer u niet zoveel heeft met het aanleren van verschillende signalen en liever met uw hond wandelt en de wereld verkent, dan is het volgen van een blok ‘sociale wandelingen’ iets voor u en uw hond.

Niets is zo belangrijk voor een hond als de omgang met zijn soortgenoten. In de sociale wandelingen wordt er met max 6 honden samen op verschillende routes zowel aan de lijn als los (indien mogelijk) gewandeld. We oefenen het wandelen zonder trekken, het loslopen en weer bij u terug komen. Maar ook hoe passeer je vreemde honden, fietsers, ruiters etc.
Uw hond heeft de gelegenheid te communiceren met zijn soortgenoten en tegelijkertijd leert u de sociale vaardigheden van uw hond te zien en vooral de communicatie tussen honden onderling te lezen. Na dit wandelblok bent u op de hoogte van de Hondenetiquette en weten u en uw hond hoe met moet!

Een cursusblok van 5 wandelingen kost € 37,50

Minder sociale hond?
Ook wanneer uw hond minder sociaal is kunt u meedoen met de sociale wandelingen. Wel wordt er van te voren overlegd en eventueel met een privéles gekeken of uw hond dit aankan.

Sociale wandelingen
Wanneer u wilt blijven wandelen na het volgen van het eerste blok gekozen worden voor om verder te wandelen in een groep. U en uw hond weten hoe de wandelingen verlopen, kennen de etiquette en kunnen ook andere wandelaars helpen.
U koopt dan een strippenkaart voor 10 wandelingen voor € 40,-. Deze strippenkaart is 4 maand geldig, dus wanneer u een keer niet kunt in deze periode kost het u geen les.