Basis opvoeding en gehoorzaamheid

Basis opvoeding en gehoorzaamheid

Of u nu een jonge puber/herplaatser/buitenlandse hond of een oudere hond heeft, iedere hond kan leren.
Bij Hondenschool Groningen staat de band tussen u en uw hond centraal.

Er wordt gewerkt aan het zelfvertrouwen van uw hond en de omgang met uw hond in het dagelijkse leven. Onderwerpen die behandeld worden zijn: omgang met mensen, honden, andere dieren, vreemde voorwerpen, wandelen aan de lijn (zonder trekken), alleen thuis blijven, bijtgedrag en zindelijkheid, niet opspringen, voer/spullen laten liggen en/of loslaten, verzorging (borstelen, tanden/oren laten zien, medicatie geven) etc.
Ook gaat u de hondentaal steeds beter leren ‘lezen’.

Daarnaast gaan we verder met het aanleren en uitbouwen van basissignalen zoals: zit, af, hierkomen, meelopen, links en rechts volgen, wachten, blijven (uit zicht), aan de voet, voorkomen, vooruit sturen, terug sturen, plat liggen, naar de plaats gaan etc .

Dit alles wordt afgewisseld met korte pauzes waarin we spelletjes voor de hondenneus gaan doen en ook mogen de honden, indien mogelijk, onder toezicht samen los om te spelen.

De Basis opvoeding en gehoorzaamheid bestaat uit 8 wekelijkse praktijklessen van 50 minuten. De kosten per blok zijn € 80,-

Na dit blok kunt u, indien gewenst, verder met de vervolg gehoorzaamheid of een van de andere cursusmogelijkheden. Bijna alles is mogelijk zolang u, maar vooral de hond, plezier heeft!